{* *}

Dr. Molnár Árpád ügyvéd, adószakértő, közgazdász

A Molnár és Társai Ügyvédi Társulás vezetője.

Jogi tanulmányait a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végezte. Már az egyetemi évek alatt érdeklődött a gazdasági, pénzügyi jog iránt, ezért a jogi egyetemet követően a Baker&McKenzie Martonyi és Kajtár Ügyvédi Iroda Finanszírozási Részlegén helyezkedett el, ahol az eltöltött három év alatt számos nagy projektfinanszírozási tranzakcióban és különböző tőkepiaci szabályozási eljárásokban vett részt (2005-2007). Ezt követően 2008-tól közel 5 éven át az Adó-és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal különféle részlegein dolgozott jogászként, ahol társaságok, illetve magánszemélyek adóellenőrzése és az adócsalás elleni küzdelem terén nagy tapasztalatra tett szert. A munka mellett közgazdasági tanulmányokat folytatott a Nyugat-magyarországi egyetemen, ahol 2010-ben szerezett diplomát. Az adóhivatalnál töltött utolsó 2 évben a Kiemelt Adózók Igazgatóságán (KAIG) a Nemzetközi Ellenőrzések Főosztályán dolgozott, ahol különböző nemzetközi Áfa csalási hálózatok elleni küzdelem volt a fő profil és a magyar adóhatóság csalás elleni részlegének szerepét töltötte be.

A megszerzett sokrétű tapasztalatnak köszönhetően az adóhatóság által szervezett fórumokon előadást tartott számos adózási témában, illetve több ízben publikált adózási szaklapokban és képviselte számos külföldi konferencián és rendezvényen a magyar adóhivatalt. Külföldi delegációk érkezése esetén számos alkalommal volt a felső vezetők szakmai szinkrontolmácsa.

Az adóhatósági éveket követően megalapította a Molnár Árpád Ügyvédi Irodát és a DLA Piper Horváth és Társai Ügyvédi Iroda együttműködő partnere lett. Itt az adózási részleg tagjaként számos nagy multinacionális vállalat részére nyújtott komplex adójogi ügyben működött közre, a transzferárás kérdéseken át különböző feltételes adó-megállapítással kapcsolatos eljárásokig. A DLA Piper után egy belvárosi adószakértő irodában helyezkedett el, majd 2018. évtől a Molnár és Társai Ügyvédi Társulás vezetője.

Kiemelt tapasztalattal rendelkezik számos adózási területen, így különösen az adóoptimalizálás, adótervezés, adóellenőrzések során történő képviselet során, továbbá jártas gazdasági büntetőügyekben is.

Angolul felsőfokon beszél, a fent említett nemzetközi ügyvédi irodákban szerzett több éves tapasztalatnak köszönhetően az angol jogi szaknyelvet írásban és szóban is kiválóan beszéli. Németül anyanyelvi szinten beszél, közel tíz évet élt Ausztriában.

Szabadidejében szeret olvasni, borászkodni, lovagolni és vadászni.

Szakmai cikkek, publikációk

Ügyvédcsapatunk tagjai rendszeresen publikálnak szakmai cikkeket.

Molnár és Társai ügyvédi iroda

Szakszerűség és megbízhatóság

DR. MOLNÁR ÁRPÁD

A Budapesti Ügyvédi Kamara bejegyzett ügyvédje, adószakértő, közgazdász, a Molnár és Társai Ügyvédi Társulás vezetője.

DR. DÓDA BALÁZS

A Budapesti Ügyvédi Kamara bejegyzett ügyvédje, adótanácsadó, a Molnár és Társai Ügyvédi Társulás alapító tagja.

DR. MÁRK ROLAND

A Budapesti Ügyvédi Kamara bejegyzett ügyvédje, a Molnár és Társai Ügyvédi Társulás alapító tagja.