{* *}

Online konzultáció

 

Felhívjuk a figyelmét, hogy a kihirdetett rendkívüli jogrend és járványügyi helyzet miatt, a személyes érintkezési formák minimalizálása érdekében kiadott ajánlások szerint Irodánk is csökkentett üzemmódban érhető el, mindazonáltal továbbra is állunk jelenlegi és leendő ügyfeleink rendelkezésére! Kérjük azonban, hogy a honlapon található telefonszám helyett email útján (info@adoeljaras.hu) keressenek minket, és minden érdeklődővel telefonon felvesszük a kapcsolatot. Sürgős esetekben, illetve, ha az ügy természete indokolja, természetesen személyes konzultáció keretében továbbra is rendelkezésre állunk előre egyeztetett időpontban.

Amennyiben nem szeretne személyesen ellátogatni irodánkba, kivételes lehetőséget biztosítunk Skype konzultációra is!

 

Online Konzultáció

Kérdezne, de nincs kitől? Azonnali jogi tanácsra lenne szüksége? Kérje szakértő segítségünket és kerülje el a hosszú évekig tartó pereskedést!

 1. Az utóbbi két évben eljárásunkkal közel kettő milliárd forint jogtalan adómegállapítás megfizetésétől mentesítettük ügyfeleinket.
 2. Ügyvédcsapatunk kiemelt szakterülete a gazdasági büntetőjog, ezen belül is a nagy volumenű, határon átnyúló adócsalással (ÁFA csalással) kapcsolatos büntetőügyek.
 3. Ügyvédcsapatunk valamennyi tagja hosszú éveken keresztül dolgozott az adóhivatal különböző ellenőrzési területein, így belülről is ismerjük az adóhatóság gondolkodásmódját, szándékát.
 4. Valamennyi általunk képviselt méltányossági eljárásban az ügyfeleink számára kedvező döntés született
 5. Az adótervezések során minden esetben figyelemmel vagyunk az adóhatóság legújabb gyakorlatára, a vonatkozó hazai és európai bírósági döntésekre.
 

 

 

Tanácsadás és képviselet

Miben tudunk segíteni?

§ Adótanácsadás, adóoptimalizálás

§ Adóellenőrzések és jogkövetési vizsgálatok

§ NAV részletfizetési és méltányossági kérelem

§ Végrehajtás, felszámolás

§ Egyéb fizetési kedvezmények

Egy vállalkozás üzleti folyamatait, szerződéseit, döntéseit előkészíti, megtervezi, igyekszik a lehető legnagyobb mértékben kiszűrni és minimalizálni a lehetséges kockázatokat. Csapatunk ebben segít Önnek és vállalkozásának azzal, hogy a jogszabályok adta lehetőségeket maximálisan kihasználva a vállalkozás számára a legkedvezőbb adótervezési tanácsot adjuk, legyen szó kis, vagy nagy vállalkozásról, kezdő, vagy gyakorlott, több éve működő adózóról. Az adótervezések során minden esetben figyelemmel vagyunk az adóhatóság legújabb gyakorlatára, a vonatkozó hazai és európai bírósági döntésekre is annak érdekében, hogy a legoptimálisabb adózási gyakorlatot alakítsuk ki az ön számára, vagy egy konkrét ügylet kapcsán a legkedvezőbb tanácsot adjuk.

Vegye fel velünk a kapcsolatot
A konzultáció teljesen hivatalos keretek között zajlik. Az ügyfél azonosítás és tanácsadás skypeon történő folyamatáról szóló ügyvédi kamarai útmutatót itt olvashatja!
 

Miben tudunk segíteni?

 1. Keressen bennünket telefonon vagy e-mail útján időpont egyeztetés érdekében jelezze az ügy jellegét, annak érdekében, hogy biztosan a megfelelő szakértőnk tudjon segíteni. Ekkor történik meg a Skype azonosítók cseréje.
 2. Általános tanácsadás esetén nem lesz szükség arra, hogy azonosítsa magát, azonban minden konkrét ügy esetén ezt meg kell tennie. A Skype-on történő közös munkánkat megelőző azonosítás menetéről itt olvashat. Ez a Magyar ügyvédi kamara által elfogadott, hivatalos folyamat. Minden adatát bizalmasan, az xy törvénynek megfelelően kezeljük, azt semmilyen harmadik személynek nem adjuk ki.
 3. A fizetés az időpont egyeztetés után, de legkésőbb a megbeszélt online tanácsadás megkezdéséig, banki átutalással történik!
 4. A konzultáció keretében a tényállás felderítésére kerül sor, ahol Ön elmondja, hogy miért keresett fel bennünket. Információt kaphat- az ügye jellegétől függően- arról, hogy érdemes-e további jogi lépéseket tennie, illetve milyen várható költségekkel kell számolnia (bírósági illeték, szakértői díj, ügyvédi költség), továbbá, hogy milyen időbeli korlátokkal kell számolnia. Az első konzultáció is óradíjas elszámolásban történik. Megbízás kötése esetében a konzultáció óradíja beleszámít, vagyis levonásra kerül a megbízási díjból!
 5. Ezt követően sor kerülhet- igénytől függően- a képviselet ellátására. Ebben az esetben az ügyvédi megbízás és a meghatalmazás is megadásásra is sor kerülhet online módon. Önnek minden anyagot, iratot, dokumentumot a rendelkezésünkre kell bocsátania, amire a munkánk során szükségünk lehet. A hozzánk beérkező iratokról másolatot adunk ki Önnek.
 

Milyen feltételek szükségesek az online konzultációhoz?

 1. Számítógép
 2. Beépített, vagy csatlakoztatható mikrofonos fejhallgató/fülhallgató
 3. Webkamera
 4. Széles sávú internetkapcsolat
 5. Skype szoftver telepítése -ingyenesen letölthető a következő oldalról: https://www.skype.com/hu/get-skype/
 

A megbeszélt időpont előtt kérem, ellenőrizze, hogy a gépére telepített Skype, illetve minden eszköz (pl. mikrofon, fülhallgató) megfelelően működik-e. Ha még nincs telepítve a Skype a gépére, a következő oldalról ingyenesen letölthet: https://www.skype.com/hu/get-skype/

 

Kérjük, hogy olyan időpontot válasszon, amikor nyugodt, zavartalan körülmények között tud magára koncentrálni, illetve a konzultáció ideje alatt senki és semmi ne zavarjon meg. A megbeszélt időpontban csak önre figyelek, hasonlóan a személyes konzultációhoz.

 

Hogyan történik a távazonosítás:

A távazonosítás kezdetén Önnek kifejezetten nyilatkoznia kell arról, hogy a távazonosításhoz hozzájárul.

 

Ezt követően az azonosításhoz felhasznált okmányának minden, rögzítendő adatot tartalmazó oldalát a kamerának – megfelelően megvilágítva – fel kell mutatnia úgy, hogy az okmány jól látható, illetve adattartalma jól olvasható legyen. A biztonsági elemet tartalmazó okmány kamera előtti olyan mozgatását is meg kell követelni az azonosítottól, amely alapján a biztonsági elem az okmányon felismerhető (pl. az okmányon található hologramon az okmány mozgatása esetén jól felismerhetően megtörik a fény).

 

Az azonosítottnak az azonosítás során rögzítésre kerülő adatait szóban is közölnie kell. Ha a távazonosítás pl. az internetkapcsolat problémái miatt vagy más okból menet közben megszakad, a távazonosítás teljes folyamatát meg kell ismételni.

 

Annak érdekében, hogy a távazonosítás biztonságosan elvégezhető legyen, az azonosított személynek megfelelően megvilágítva, úgy kell a kamerába néznie, hogy az ügyvéd meg tudjon győződni a felmutatott okmányon szereplő fénykép és az azonosított természetes személy arcképének, lehetőség szerint nemének, illetve hozzávetőleges korának egyezőségéről.

 

A Pmt. hatálya alá tartozó távazonosítás esetén fokozott ügyfél-átvilágítási intézkedéseket kell alkalmazni, illetve kifejezetten nyilatkoztatni kell az azonosított személyt arról is, hogy ő maga, közeli hozzátartozója vagy a vele szoros kapcsolatban álló személy kiemelt közszereplőnek minősül-e, amely esetben a kiemelt közszereplőkre irányadó szabályok szerint kell az azonosítás során eljárni.

 

Az azonosítás folyamatát (a videotelefonálás hang- és képanyagát) az ügyvédnek rögzítenie szükséges (fel kell venni), és az adott természetes személy azonosítására vonatkozó egyéb adatok kezelésének idejéig meg kell őriznie.