{* *}

Dr. Dóda Balázs ügyvéd, adótanácsadó

Jogi tanulmányait a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végezte. Már az egyetemi évek alatt érdeklődött a gazdasági, pénzügyi jog iránt, ezért a jogi egyetem mellett a Budapesti Gazdasági Főiskola nemzetközi gazdálkodás szakán is folytatott tanulmányokat. A jogi egyetem befejezése (2006.) után önálló bírósági végrehajtójelöltként helyezkedett el. Ezt követően adóügyi érdeklődésének megfelelően az állami adóhatóságnál (APEH) kezdett el dolgozni. Az adóhatóságnál összesen 8 évet töltött, melyből 5 évet a Kiemelt Adózók Adóigazgatóságán (NAV KAIG) dolgozott. Itt lehetősége volt a legnagyobb adóteljesítménnyel rendelkező adózók (multinacionális társaságok) utólagos, átfogó adóellenőrzésében részt venni, jogászként az ellenőrzés megállapításait realizáló hatósági eljárást lefolytatni.

A megszerzett sokrétű tapasztalatnak köszönhetően az adóhatóság által szervezett fórumokon előadást tartott az adózók részére egyes bonyolultabb adózási témákban, illetve több ízben publikált adózási szaklapokban.

Az adóhatóságnál végzett kiemelkedő munkája és tapasztalata miatt az egyik legmagasabb központi kitüntetés arany fokozatában részesült a NAV Elnökétől.

Az adóhatósági éveket követően egy belvárosi adószakértő irodában helyezkedett el, majd 2016. évtől a Molnár Árpád Ügyvédi Iroda ügyvédje, jelenleg önálló praxist folytató egyéni ügyvéd.

Több mint tíz éves tapasztalattal rendelkezik mind az adózás elméleti, mind a gyakorlati részében, így különösen az adóoptimalizálás és az adóellenőrzések terén. Emellett jártas a fizetési könnyítési és a végrehajtási eljárásokban, az adózással, és egyes céges ügyekkel kapcsolatos peres és nemperes eljárásokban és a gazdasági büntetőügyekben.

Szabadidejében szeret olvasni, kerékpározni, illetve futballozni. Nyelvtudása: angol, német.